5 ting du skal vide, når du køber Bitcoin i dag

Der er ingen grund til at skjule, at interessen for Bitcoins er usædvanlig stor. På trods af deres pludselige udsving repræsenterer denne kryptovaluta en spændende investeringsmulighed, da dens noteringer i dag stadig bevæger sig omkring $45,000.

Men for at komme i gang med at investere er du nødt til at blive informeret – og det er derfor, vi er her.

1 – Kryptovalutaer er delelige

Ligesom almindelige valutaer kan kryptovalutaer opdeles i mindre enheder. Du kan f.eks. købe et beløb svarende til 10 % af en Bitcoin, dvs. 10 cent. Hvis du køber 10 cent mere senere, vil du have 20 cent Bitcoin i din tegnebog. Og du skal ikke bekymre dig, hvis du har små mængder; Bitcoin understøtter op til otte decimaler – kendt som “Satoshi” efter den mytiske skaber af Bitcoin.

Så hvis du ønsker at købe minimale mængder af kryptovaluta, selv om det kun svarer til et par dollars, kan du sandsynligvis gøre det uden problemer.

2 – Før du køber, er det bedst at lære

Begejstring er generelt farligere, end du tror, især hvis det gælder finansielle transaktioner. Derfor anbefaler vi for din egen sikkerheds skyld, at du, inden du investerer dine penge i Bitcoin eller andre kryptovalutaer, anskaffer dig viden om fænomenet kryptovalutaer, hvordan de fungerer og de forskellige markeder, der findes.

En rigtig god ide: Køb bitcoin fra mæglere anbefalet af mininvestering.dk. Disse mæglere er udvalgt af eksperter for deres pålidelighed.

3 – Beskyt din konto og din adgangskode korrekt

Selv om Bitcoin-udveksling er meget sikker, og din tegnebog med valutaen er hyperbeskyttet, så er dine kryptovalutaer hurtigt væk, hvis det lykkes nogen at få fat i din adgangskode for at få adgang til din konto og overføre dem til et andet sted, og der er ingen måde at få dem tilbage på.

Det sker, fordi en transaktion takket være blockchainen bare sker, hvis den er lovligt autoriseret – dvs. hvis den bruger dine legitimationsoplysninger korrekt. Og da det skete på et distribueret netværk, er der ingen autoritet til at gøre det om.

4 – Du kan opbevare dine kryptovalutaer flere steder

Når du har erhvervet kryptovalutaer, kan du opbevare dem der, hvor du købte dem, eller sende dem til en anden tilgængelig adresse. Der findes masser af systemer, der er designet til at opbevare dine Bitcoins så sikkert som muligt – lige fra simple online wallets til hardware wallets, som giver overlegen sikkerhed – men hvis du lige er begyndt, kan det være en god idé at opbevare dem der, hvor du har købt dem.

5 – Bitcoins er en kryptovaluta, men også en investering

Du har sikkert hørt om onlinehandel – og blandt de aktiver, der handles af mange af disse portaler, er kryptovalutaer som Bitcoin. Hvis du investerer i disse portaler, køber du ikke Bitcoins; du køber eller sælger blot det underliggende aktiv, ikke selve aktivet.

Så det er nyttigt at vide dette, før man bliver forvirret: Det ville være som at investere i olie og forvente, at nogen kommer med tønder til vores hus for at tanke vores bil op.

Sammenfattende

Til sidst vil vi gerne minde dig om, at det er risikabelt at købe kryptovalutaer, måske mere end mange andre aktiver: De er tidligere steget hurtigt i værdi, men er også faldet lige så hurtigt.

Så husk kun at investere de penge som du har råd til at tabe, for ingen – og slet ikke os – kan forudsige, om prisen på Bitcoins vil stige igen eller fortsætte den nuværende sideløbende tendens med en slags “bølge”-bevægelse, der fortsætter med at svinge hurtigt – uden nogen klar tendens i sigte.

Besvar