Dette kan organisationer lære fra fodboldklubben Liverpool FC


Kilde: Pexels

Ledere er konstant på udkig efter nye måder, som de kan forbedre deres organisation på. Mange af disse ledere kigger på hvad andre lignende organisationer gør, for at finde ud af om der kan hentes noget inspiration fra dem. Nogle gange betaler det sig dog at tænke ud af boksen.

I stedet for at få inspiration fra andre organisationer, der minder om ens egen, bør ledere måske i højere grad lede efter inspiration fra andre kilder. Eksempelvis fra sportens verden. Fodbold er utroligt populært, og de bedste fodboldklubber i verden bliver ofte drevet på en moderne måde, som mange organisationer vil kunne lære fra. En af de fodboldklubber er Liverpool, der nu har et helt særligt princip i forhold til rekruttering.

Ansæt efter mere end bare færdigheder

Som enhver anden organisation så har Liverpool også nogle rammer, som de skal holde sig inden for. Det gør sig selvfølgelig også gældende i forhold til det rent økonomiske, hvilket har fået klubben til at blive mere selektive, i forhold til hvem der bliver hentet til klubben.

Kilde: Pexels

Siden tyske Jürgen Klopp blev hentet til klubben som træner i 2015, har Liverpool baseret sin transferstrategi på at hente spillere med et klart talent, personlighed, fremtidspotentiale og som passer ind i klubbens spillestil. Det vil sige en der arbejder hårdt for holdet. Som et resultat har Liverpool formået at skabe en kultur, hvor ingen er større end holdet. Det har også båret frugt, for i 2019 vandt de Champions League, og i 2020 var det Premier League der blev hentet hjem.

Ingen af de nuværende spillere var store stjerner før de kom til Liverpool, men nu er flere af dem blandt de bedste i verden. Tag bare Mohamed Salah. En spiller der aldrig rigtigt slog igennem i Chelsea, og som senere blev udlejet til Fiorentina og Roma. Dengang var det nok kun folk der fulgte meget med i fodbold, der vidste hvem han var.

Efter Egypterens skifte til Liverpool i 2017 gik det dog hurtigt. Her eksploderede hans talent, og Salah udviklede sig siden til at blive en af grundpillerne for Liverpools triumfer i Champions League og Premier League i de senere år. Han var også en af hovedpersonerne, da han leverede et smukt mål og et lige så flot oplæg, da Liverpool spillede 2-2 mod deres største konkurrent i Premier League i denne sæson.

Salahs succes skyldtes at han passede perfekt ind på holdet. Han komplimenterede holdkammeraterne både i forhold til spillerprofil, personlighed og værdisæt.

Det er mere eller mindre den samme historie med stort set alle Liverpools spillere, og det er også derfor de har et så balanceret og godt hold. Der er ingen hold, der ser frem til at spille mod Liverpool, og derfor er de også blandt de absolutte favoritter til at vinde det engelske mesterskab. Her i starten af efteråret giver de odds 5.00, og formår de fastholde deres gode holdspil, er det ikke utænkeligt at de kan stå med Premier League-pokalen, når sæsonen er ovre.

Essensen af det er, at virksomheder alt for ofte ansætter folk udelukkende ud fra deres evner i forhold til det stykke arbejde, der skal laves. Alt for tit bliver der ikke taget højde for deres personlighed, værdisæt og hvordan de passer ind i virksomheden. Nogle gange finder virksomheden først ud af, at den ansatte ikke passer ind, efter at den pågældende person er blevet ansat. Det er selvfølgelig for sent og kan være meget bekosteligt, mens det sandsynligvis også hæmmer organisationens udvikling.

Besvar