Foråret er endelig på vej til Danmark, og danskerne søger ofte ud i haven, de dage, hvor solen rammer. Men haven kan bruges til andet end havearbejde og blomsterbed, så derfor giver vi nogle tips til, hvilken udendørs underholdning, en god have kan indeholde. 

Når temperaturerne stiger bare en smule over 10°, åbner danskerne op for altaner og haver. Mange danskere holder meget af at spille, og heldigvis er det muligt at flytte spilleaktiviteterne udenfor. Der findes både de klassiske spil og nogle nye, spændende spil. Vi kommer her med tre bud på udendørs underholdning til foråret i haven. 

Kroket

Man kommer ikke uden om kroket, som er en klassiker inden for havespil. Moderne kroket kan føres tilbage til 1856 i England, hvor legetøjsforhandleren Isaac Spratt registrerede reglerne, men faktisk spillede man en lignende version helt tilbage i 1200-tallet kaldet La Soule mellem landsbyer i Frankrig og det sydlige England. Siden da har kroket begejstret generation efter generation, og en af grundene til, at spillet bevarer sin popularitet i en tid med så meget digitalt ”legetøj” er, at kroket er både tidløst og henvender sig til både unge voksne og ældre

Havefodbold

Det kræver ikke en kæmpe have eller mere end et par havemål at arrangere en miniudgave af en fodboldkamp. Fodbold er verdens mest populære sportsgren og engagerer folk på mange niveauer som spillere og tilskuere. Det kan være du også allerede ser frem til EM 2021 hvor Danmark også er deltager og hvor England med odds 6.00 er favorit til at vinde hos bookmakerne, der tibyder online spil. Men for nu kan du træne dine driblinger og fodboldevner selv i haven og drømme om EM og spændende kampe. Det gode ved fodbold er enkeltheden i spillet. Det kræver ikke andet end to personer – eller en enkelt, hvis man for eksempel bare vil træne skud – og et par fodboldmål, som kan købes eller bare markeres af to kæppe eller andet, man har ved hånden. 

Man’s foot touching soccer ball” (CC BY 2.0) af wuestenigel

Banana Kick

Banana Kick er et sjovt udendørs spil, som man kan købe hos forskellige spilforhandlere. Udtrykket banana kick stammer faktisk fra fodbold og betegner et skud væk fra midten af banen, som laver en bananformet bevægelse ind over feltet og pludselig skifter retning, før den rammer jorden. Og det er præcis det, som spillet Banana Kick handler om. Man opsætter en bane med de fire medfølgende hjørnepinde i tre, og så gælder det om at sparke til den bløde bananbold og score mål. Bolden vejer ca. 350 gram og måler 30 x 10 cm, så derfor er det ikke altid, at bolden rammer der, hvor spilleren havde tilsigtet. 

Andre udendørs spil

Udover disse tre anbefalinger til sjov underholdning i haven findes der naturligvis et hav af andre spil, som man kan kaste sig over. Det gode ved udendørsspil er, at reglerne ofte er simple, samt at det ikke kræver en masse dyrt udstyr som står i garagen og ruster resten af året. Hvis man ikke er til ovenstående forslag, kan man lave udendørs havespil selv eller man kan sætte et mål op til basketball, et net op til et slag badminton, spille en gang boccia eller hænge en dartskive op på ydermuren. Alt sammen spil, som er simple og rimelige i pris. 

Udvalgt billede: Croquet” (CC BY 2.0) af jronaldlee

Besvar