Coronakrise – Antallet af nye ledige runder 40.000

Nye tal viser fortsat stigning i antallet af ledige hos jobcentre og a-kasser herunder coronakrisen, også selvom regeringen har lavet nogle store økonomiske hjælpepakker.

Coronakrisen er fortsat med til at sende flere ud i arbejdsløshed.

I alt har 42.847 personer meldt sig ledige i perioden fra 9. til og med 24. marts, viser en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I går, tirsdag, meldte 3.096 personer sig ledige.

“På en normal, tilsvarende tirsdag er det 1.158 personer”, skriver Beskæftigelsesministeriet på sin hjemmeside.

‘Skræmmende, at mange mister job’

Cheføkonom hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) Erik Bjørsted, som laver analyser for fagbevægelsen, ser på de nye ledighedstal med stor alvor.

– Antallet af nytilmeldte ledige er lavere end sidste uge, men køen af arbejdsløse bliver længere for hver dag.

– Der er selvfølgelig også nogen, der kommer ud af arbejdsløshedskøen, men antallet, der forlader arbejdsløshedskøen, er meget lavere end antallet af nye ledige, siger Erik Bjørsted.

Også på den anden side af bordet hos Dansk Industri (DI), der repræsenterer 11.500 virksomheder med omkring 440.000 ansatte, er der dybe panderynker.

– Det er skræmmende, at så mange mister deres arbejde på grund af coronakrisen. Vi er nu inde i krisens tredje uge, og der er desværre ikke tegn på bedring, siger DI’s vicedirektør, Steen Nielsen.

Hjælp til private

Står du nu uden et arbejde, eller er din privat økonomi presset pga. coronakrisen, da kan du i nogle tilfælde få hjælp i din bank med bl.a. udsættelse på betaling på lån og lign. Dog skal du i disse tilfælde være ramt pga. den igangværende krise. Dvs. du kan have mistet jobbet, eller sendt hjem uden løn – i disse tilfælde vil banken ofte kunne hjælpe med udsættelse på lån eller anden hjælp.

Står du i en situation hvor du har flere små lån, så kan det være en fordel at lave et samlelån – Et samlelån gennem f.eks. Letfinans.dk kan være en god idé, hvis du skylder penge flere steder, da det kan være svært for dig at bevare overblikket over din samlede gæld. Således samler du flere lån til kun ét lån hos én långiver. Du får kun én restgæld at betale af på og kun én rentesats at betale, og din daglige økonomi bliver lettere overskuelig. Samtidig kan du spare penge, hvis du har mange dyre lån.

Kilde: DR Nyheder & Letfinans.dk

Besvar