Budskabet er klart fra Mette Frederiksens side: Hold afstand til dine medmennesker og hold jer hjemme så vidt som muligt, så vi kan få gjort kål på coronavirussen.

Desværre oplever vi en total mangel på ansvarlighed fra både unge og voksne. Først kommer hamstring af madvarer mm., hvor folk står op og ned af hindanden i kø i timevis.

Et andet eksempel er fra en bank filial, hvor der kommer mange ældre, og hvor en kunde ved skrænten åbenlyst siger til bank assistenten “Ja, jeg er en af de smittede med Coronavirus”. Hvorefter han så får at vide at han øjeblikkeligt skal forlade filialen. Hvad tænker han på, hvad tænker folk på? Den mangel på ansvarlighed?

Unge planlægger fester

Men ikke nok med det, nu begynder de unge så at planlægge vilde privatfester, hvor man jo formode at der vil gå drinks på omgang samt både kys og kram. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Her fortæller rektor på Rosborg Gymnasium & HF i Vejle, Hanne Hautop, i hvert fald, at hun er blevet kontaktet af flere forældre, der har fortalt hende, at deres børn er blevet inviteret med til private fester og sammenkomster.

Forældrene fortalte rektoren, at de havde sagt nej til deres barn, men at det alligevel overraskede dem, at der overhovedet er forældre, der lader deres børn deltage i en privatfest.

»Jeg vil gerne opfordre alle forældre til at holde øje med, hvad deres unge laver Når regeringen har valgt så drastisk en løsning at lukke alle undervisningsinstitutioner ned, er der jo en grund til det. Det er for at undgå smitte, så derfor skal man ikke lade de unge mødes privat i stedet for,« siger Hanne Hautop til Vejle Amts Folkeblad og fortsætter:

»Det er en rigtig dårlig idé, for om noget kommer man jo nærmere tættere på andre til en fest, end man ellers gør ved at følge undervisningen på sin ungdomsuddannelse.«

Privatfesterne opstår i kølvandet på, at regeringen har opfordret natklubber og barer til at holde lukket de næste 14 dage.

Og som udgangspunkt er der da heller ikke noget ulovligt ved at holde en privatfest, så længe der ikke er mere end 100 deltagere. Er der mere end 100 deltagere til et arrangement, har myndighederne dog mulighed for – efter vedtagelsen af en hastelov torsdag aften – at forbyde det.

De seneste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at over 800 danskere er blevet smittet af coronavirus.

Kilder: BT og Vejle Amts Folkeblad

Besvar