Lige Nu! Pas på falske beskeder med Sundheds­styrelsen som afsender

Nem-id logo billede

Flere borgere har modtaget falske e-mail og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post.

14. marts 2020.

I beskeden er et link, som åbner en falsk hjemmeside, som opfordrer modtageren til at indtaste NemID-oplysninger, der herefter vil kunne misbruges af de kriminelle afsendere.

Hvis du modtager en sådan mail eller sms, skal du slette den og ikke klikke på linket.

Kendetegn ved den falske e-mail

I beskeden står, at du har modtaget en besked fra Sundhedsstyrelsen, og at du kan logge på sundhedsstyrelsen.net. Det er IKKE Sundhedsstyrelsens side. Adressen leder til en falsk hjemmeside. Den falske side ligger på .net-domænet, mens Sundhedsstyrelsens rigtige hjemmeside ligger på .dk -domænet.

Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, skal du straks spærre dit nøglekort, kontakte din bank og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt. 

Her er et skærmdump af den falske besked:

Generelt – Giv aldrig oplysninger væk

Husk, dit Nem-id er dit personlige kort. Hvis der er nogen der ringer og udgiver sig for at være fra banken, skat eller lignende myndighed og vil have dine Nem-id oplysninger. Så er de FUSKERE og SNYDERE, der kun vil have dine oplysninger, så de kan misbruge dine kort mm. INGEN vil ringe og have dine Nem-id oplysninger fra en rigtig myndighed. Derfor GIV ALDRIG dine oplysninger væk, også selvom de er flinke og siger de vil hjælpe dig. Ofte kan de finde på at sige “Vi har oplevet snyd med dit kort og de skal bruge dine oplysninger for at stoppe dem/spærer dit kort)” – men faktum er at det er DEM der er tyvene.

Så bare lad vær med at give dine Nem-id oplysninger til nogen!

Kilde: Bl.a. Sundhedsstyrelsen.

Besvar