Måltidskasser er blevet et populært koncept, som efterhånden har spredt sig til hele landet. Efter mange år med dårligt overblik har en ny sammenligningstjeneste nu givet forbrugerne et bedre overblik over, hvilke muligheder de har i deres postnummer.

Langt de fleste danskere har masser af ting de skal nå i løbet af hverdagene, derfor har mere end 360.000 danskere ifølge en Gallupundersøgelse allerede valgt at købe abonnement på en måltidskasse for at undgå trivielle gøremål som indkøb og madplanlægning (Kilde: Index/DK Gallup 2. halvår 2016).

For travle børnefamilier og karrieremennesker kan det hurtigt være en god investering at købe en måltidskasse. Frigørelsen fra at planlægge mad, finde opskrifter, købe ind og lave mad, den frigørelse kan hurtigt give mere overskud og energi i en ellers travl hverdag.

– I min familie har vi prøvet en håndfuld forskellige måltidskasse-løsninger, men det har altid været svært at få det klare overblik over hvilke muligheder vi har at vælge mellem, siger Mark Andersen, der står bag det nye måltidskasse univers www.findmåltidskasse.dk. Siden er den første af sin slags, der giver brugerne mulighed for at indtaste deres postnummer og se hvilke leverandører der leverer måltidskasser i deres postnummer.

– Vi opdagede, at når man graver lidt dybere end overfladen, så finder man en hel underskov af spændende og anderledes måltidskasser. Markedet var faktisk 4-5 gange så stort som vi havde antaget og derfor satte vi os for at udvikle FindMåltidskasse.dk, hvor forbrugeren får kendskab til hele dette spændende marked, fortæller Mark Andersen.

Sundhed er øverste prioritet over hele linjen

Danmark har reddet på en sundhedsbølge over de seneste år, derfor er der et enormt fokus på sund kost i vores samfund og hvad sund og varieret kost kan betyde for livskvaliteten. Det er fælles for samtlige måltidskasseudbydere at de har lagt stor vægt for sundheden. Mange leverandører er også meget bevidste omkring at tilbyde økologisk frugt og grønt, samt vildtfangede fisk.

Måltidskasserne leveres med opskrifter og råvarer til flere dages mad, hvilket betyder at man er fri for at købe ind og planlægge mad. Mange danskere har omtrent 15-25 opskrifter, som man primært holder sig til. Med en måltidskasse får man inspiration og opskrifter til at bryde dette mønster, derfor fører det til en mere varieret kost. Opskrifterne er udformet så det er lette at forstå og hurtige at lave, derfor tager det ofte ikke mere end 30min at lave maden.

Det antages at danskerne smider ender med at smide omkring 1/3 af deres fødevare-indkøb ud. Dette skyldes at nogle varer sælges i større mængder, og forbrugeren ikke altid når at bruge råvarerne før de bliver dårlige. Måltidskasser fører ofte til et mindre madspild, dette skyldes at de leveres med afmålte mængder råvarer, som medfører at man har færre overflødige råvarer liggende, der bliver gamle.



Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network