At have en hobby er en fantastisk måde at lindre stress, arbejde kreativt og en mulighed for at møde nye mennesker. En hobby kan forbedre vores velbefindende og kan give mere mening til vores liv. Ligesom motion er vigtigt for kroppen, er kognitiv afslapning – dvs. afslapning af sindet – også vigtigt. Faktisk viser undersøgelser, at folk, der dyrker sig selv gennem hobbyer er mindre tilbøjelige til at lide af angst, dårligt selvværd og depression. Derfor er det også vigtigt som forældre at støtte op om sin teenagers hobby. I flere tilfælde kan teenagerens hobby være en indgang til læring. Derfor er der også flere efterskoler, der ser vigtigheden i, at de unge kan dyrke deres hobbyer.

Her er seks grunde til, hvorfor det er vigtigt at have en hobby:

 

Øger dit energiniveau

En hobby er den nemmeste måde at genoprette balancen, når man er overanstrengte eller stresset. Da det er en aktivitet, som man selv vælger, vil det altid kunne give glæde og hjælpe en til at slappe af. Selv hvis man fordyber sig i en hobby for en kort periode, vil man stadig kunne mærke forskellen i energiniveauet.

 

Mulighed for at komme i kontakt med sig selv

Hobbyer er måske en af ​​de bedste aktive måder man kan bruge til at komme i kontakt med sig selv. Det er en private tid, man har med sig selv. Det er interessant, at når man har en hobby, man er glad for, stræber man efter at få tid til at dyrke sin hobby – ligegyldigt om det er fodbold eller dramaundervisning.

 

Alternativ karrieremulighed

Der er flere der har lavet en karriere ud af deres hobby. Bare tænk på hvordan de fleste professionelle fodboldspillere er startet ud med at have spillet som en hobby. Det er mange hobbyer man kan gøre til en levevej ud over de gængse sportsgrene – fx er der flere og flere, der bliver professionelle e-sportsspillere, hvor de kan leve af at spille computer. Tænk over det næste gang du beder din teenager slukke for computeren.

 

Et middel til at opdage og genopdage dine talenter

Hvis man forfølger en hobby, kan man opdage, at man har et talent for noget usædvanligt, som man slet ikke vidste du kunne. Dette styrker selvværdet og selvtilliden.

 

En mulighed for at møde nye mennesker med samme hobby

Ligegyldigt om ens hobby er en holdsport eller om man spiller et instrument, vil man igennem sin hobby have mulighed for at møde nye mennesker. Nogle gange kan det også være en fordel at møde mennesker uden for de sædvanelige institutioner som skole og arbejdsplads. Hobbyer er en fantastisk måde at møde mennesker, som man har en fælles interesse med.

 

Styrker følelsen af identitet

Igennem puberteten kan din teenager have svært ved at finde ud af hvem de egentlig er. En teenager, der har meget få interesser eller aktiviteter, vil have sværest ved at finde svar på, hvad de står for som menneske. Dette kan afhjælpes ved at have en hobby.Postet by ag via AdSet linkbuilding network