Markedet for pull up barer er enormt og derfor kan det være svært, at vælge den rigtige.

Der findes primært 3 typer af pull up bar:

  • Til døråbning (kaldes populært dørribbe)
  • Gulv (Ofte i form af et PowerTower stativ)
  • Vægmontering

Hvilken en af disse 3 typer, du skal vælge, afhænger meget af, hvor meget plads du har.

Pull up bar som Dørribbe

Den mest populære model, til lejligheder eller små huse, er dørribben. Denne model pull up bar er populær, fordi alle og enhver, kan bruge sådan en, uden at skulle bære i væggen eller have et stort stativ stående.

Disse modeller, finder primært i 3 typer. De helt simple, hvor der kun er 1 stang, de mere avancerede, hvor du har 3 grebsmuligheder og til sidst de største, som har op imod 6 grebsmuligheder.

Disse dørribber, kan ofte klare op imod 100kg brugervægt. Det er dog vigtigt, at du undersøger din dørkarm grundigt, for at se om den også kan klare, den store belastning. Langt de fleste dørkarme, kan bære sådan en dørribbe, men sørg for at tjekke, for at være på den sikre side.

Du skal vælge en dørribbe, hvis du ikke kan montere en pull up bar i væggen. De vægmonterede pull up bar, vil altid være mere stabile og kraftigere end disse dørribber.

En dørribbe er let at gemme væk, når den ikke er i brug og monteringen på dørkarmen, kan gøres på 2 sekunder.

Du skal være meget opmærksom på, hvor bred din døråbning er, inden du anskaffer dig en dørribbe. Dette skyldes at de forskellige modeller, har forskellige bredder, de fungerer i. Tjek produktets specifikationer og derefter bredden på din dørkarm, for at være sikker.

Vægmonteret pull up bar

Disse vægmonterede modeller, er de mest populære, hvor der ønskes en meget seriøs træning. Disse modeller er de mest stabile og solide pull up barer.

Vægmonterede modeller kan ofte klare en meget højere brugervægt end dørribber. De vægmonterede er ofte helt oppe på 200-300kg.

Det er denne type pull up bar, der har det største og bredeste udvalg. Der er derfor rig mulighed, for at finde en model, der passer perfekt til din træning.

Du kan også finde pull up bar modeller, der kan bære 2 personer, på samme stang. Det er perfekt, hvis din træningspartner og dig, ønsker at konkurrere imod hinanden. Hvis din pull up bar skal benyttes til 2 personer, anbefaler vi, at du kigger efter en model, der kan klare mindst 250kg. Selvom i til sammen vejer mindre end dette, vil det gøre den meget mere stabil.

PowerTower

Et PowerTower er til dig, der har god plads og vil have et stativ, der både giver mulighed for pull ups, dips, benløft og meget mere. Nogle af disse PowerTower tårne giver også mulighed for push ups, hvor du kan komme ekstra langt ned.

Den maksimale brugervægt på disse tårne er ofte 130 – 150 kg, men undersøg dette grundigt, inden du anskaffer en model.

Tilbehør til pull up bar

Der findes flere forskellige typer tilbehør, men mest populære er dip bælte, ab straps og vægtvest.

Et par ab straps giver dig særlig støtte, under dine benløft. Et dip bælte samt vægtvest, gør det muligt at øge belastningen betydeligt, under pull up øvelserne.Postet by AnneNorgaard via AdSet linkbuilding network