Forældre kæmper i dag for at balancere fordele og konsekvenser ved den moderne teknologi. Børn bruger mindre og mindre tid udendørs på at lege og mere tid foran skærmen. De fleste online aktiviteter er så spændende, at det kan være svært at få børnene væk fra skærmen.

Det er dog vigtigt at have en forståelse for, at ikke nok med at tiden har ændret sig, siden man selv var barn, men at online aktiviteter også kan give børnene en mulighed for at slappe af efter en lang dag i institution eller skole. Ligesom du har brug for at slappe af efter jobbet, så har børnene også brug for dette. Alligevel er det dog også vigtigt at sørge for at børnene regelmæssigt får noget motion på den ene eller anden måde.

Vi har lavet en liste med idéer til, hvordan du får børnene til engang imellem at kigge væk fra skærmen og deltage i nogle fælles aktiviteter:

 

Begynd med det sjove

Det kan være bedre at indføre nye aktiviteter i dine børns liv end at begrænse deres forbrug af computeren eller ipad’en. Børn ser ofte deres skærme som den mest behagelige aktivitet i deres liv, så start ved at tilbyde sjove og interessante muligheder. Måske har I tidligere nydt at tage på udflugt sammen eller leget i haven, eller måske skulle I indføre brætspilsturnering engang om ugen. Tænk ud af boksen og find på nogle fælles aktiviteter.

 

Indret et skærmfrit miljø

Forvent ikke at dine børn fra den ene dag til den anden pludselig ikke længere sidder foran deres skærme. Hvis du sørger for at have andre, lettilgængelige alternativer til skærmfrie aktiviteter, er chancen for succes væsentlig større. Dine børn bliver nødt til at have et alternativ til at sidde foran skærmene, så invester i forskellige udendørs spil eller ting, børnene kan lege med i haven. Det kan være kroket, kongespil, gyngestativ – eller endda en hoppeborg eller trampolin. Der er et kæmpe udvalg på diverse webshops.

 

Forvent ikke et hurtigt resultat

Online gaming, sociale medier og internettet i det hele taget kan virke dragende for de fleste børn. Derfor kan idéer om udendørs aktiviteter og skærmfrie aftener møde en del modstand. Du kan forvente vrede og klager over, at forældre ikke forstår den yngre generation. Det er derfor også vigtigt at, hvis I er to forældre, er enige om hvordan dette skal forløbe. Det nytter ikke noget, hvis I ikke er enig om hvor meget, man må sidde foran skærmen dagligt. Inden I introducerer de skærmfrie aktiviteter for børnene, er det vigtigt, at I som forældre er helt enige om, hvordan disse skærmfrie eftermiddage eller aftner skal forløbe, og hvor ofte de skal finde sted. Forandring tager tid, så husk at ønsket, om at få flere skærmfrie aktiviteter i familien, er et langsigtet mål.Postet by ag via AdSet linkbuilding network