Alle hunde skal have sig en hundeseng, hvor hunden kan ligge sig ned, finde ro og slappe af. Hunden bruger rigtigt mange af timerne på døgnet til at slappe af. Hvis din hund har været aktiv i lang tid, så skal den kunne finde et sted, hvor den kan finde ro og sove i flere timer. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du vælger en hundeseng, der passer til din hund og hvor din hund ligger godt.

Vælg den rigtige hundeseng

Du skal overveje, hvor blødt din hund skal ligge. Skal der være puder i hundesengen? Skal den være uden puder? Skal der være et tæppe? Hvilket stof skal hundesengen? Skal hundesengen være rund eller firkantet? Hvad skal prisen for hundesengen være? Skal hundesengen være nem at rengøre? Der er rigtigt mange spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du køber en hundeseng.

Mål din hund

Det kan endvidere være en rigtig god ide, at du måler din hund, mens den ligger ned. Hvis du måler den, mens den står op, så er det ikke sikkert, at du får de rigtige mål. Din hund fordeler sig nemlig anderledes, når den ligger ned. Der skal gerne være nok plads til din hund i hundesengen, så den kan ligge og dreje sig om natten. Du skal gerne måle fra snuden til bagdelen, så du får hele hundens krop med. Dermed er der plads til hundens hoved også. Du skal måle fra poterne og op til det øverste punkt på hunden. Skriv målene ned på et stykke papir, så du husker målene, når ud skal købe hundesengen.

Hundeseng i plastik

Fordelen ved at købe en hundeseng i plastik er, at den er nem at rengøre, hvilket betyder, at du bare kan tage den med ud under bruseren. Der kan bliver meget beskidt i en hundeseng afhængigt af bruget. Det er derfor rart, at den er nem at rengøre.

Hundetæpper

Hundetæpper bruges af nogle til hundesenge, hvilket kan være fint nok, hvis din hund eksempelvis sover i sengen med dig. Sengen er i forvejen blød og derfor kan et hundetæppe til at tage snavs og hår være fint.

Selvvarmende hundesenge

Der er mange små hunderacer og hunde, der har kort hår, som kan have svært ved at holde varmen, når det er vinter i Danmark. Den danske vinter kan være rigtig kold for dyrene. Dette gælder også hundene. Det kan derfor være klogt at købe en selvvarmende hundeseng, hvis din hund fryser om vinteren.

Den selvvarmende hundeseng behøver faktisk ikke elektricitet, da indbyggede termofibre reflekterer hundens afgive varme tilbage. Det gør sengen varm og behagelig for hunden, fordi sengen er ikke varmere, end hunden. Derfor skal du heller ikke justere på varmen og satse på, at hundesengen hverken er for kold eller for varm.

Du bør ikke købe en selvvarmende hundeseng til hunde med lange hår, da sådan en seng vil være for varm.

Hvis din hund lider af gigt, kan den selvvarmende seng også være en god ide.Postet by jakie via AdSet linkbuilding network