Leasing af biler er efterhånden blevet det nye sort inden for bilhandel. Det er egentlig ligemeget om det er privatleasing eller erhvervsleasing. Denne “nye” metode at have bil på, er på rekordtid blevet utroligt populær. Hvorfor? Umiddelbart fordi man ikke ejer bilen, og dermed ikke skal betale for andet end service af denne – dette er der selvfølgelig taget højde for i den månedlige ydelse man som forbruger eller virksomhed betaler for at have bilen til rådighed.

Hvor leaser man en bil?

Langt de fleste forhandlere giver efterhånden muligheden for at man som virksomhed eller privat leaser bil hos dem. Endvidere findes der også forsikringsselskaber der har biler til rådighed, her er alm. brand blandt andet en mulighed. Det typiske sted at lease vil dog være samme sted som man køber en bil – hos forhandleren. Hvem man vælger at gøre det hos må være op til den enkelte, men det kan aldrig skade at gå til en bilforhandler der har et godt renomme.

Hvordan gør man, når man skal lease en bil?

Når man skal lease en bil skal man først og fremmest have styr på budgettet. Hvor meget har man råd (og lyst) til at bruge på en bil er meget forskelligt fra person til person, og virksomhed til virksomhed. En leaset bil kan koste alt mellem 1.500,- kr. pr. måned og op til mere end 20.000,- kr. pr. måned. I det øvre prisleje er der tale om luksusbiler, og generelt meget dyre biler. Derudover kommer der en engangsydelse, man typisk betaler når man indgår aftalen om at leje bilen. Når der er fastlagt budget mm. kan man begynde at kigge på, hvilke mærker og modeller der holder sig inden for disse opstillede rammer. Derudover skal man være opmærksom på, at de modeller man kan lease hos de forskellige bilmærker kan være meget begrænsede.

Hvorfor skal man lease?

Det er altid er godt spørgsmål, hvorfor man bør lease. Leasing er til dem som ikke er interesserede i at eje en bil, til dem som ofte skifter bilen ud, til dem som gerne vil have mulighed for at få en fed, lækker bil, uden at skulle betale mange, mange penge for at købe den eller til de personer, som bruger bilen som firmabil. Der findes også muligheden flexleasing, hvor man som leasingtager får en lang række fordele i beskatningen af bilen. Det kan du læse mere om på blandt andet cars.dk. Når man leaser ved man også på forhånd præcis hvad omkostningerne bliver i perioden, hvor man har bilen til rådighed. En typisk leasingkontrakt er på mellem 12 og 36 måneder. Altså kan man opsige aftalen efter de første 12 måneder, men man har muligheden for at beholde bilen i alle 35. Dette giver en helt enorm fleksibilitet som leasingtager.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network