Juice Kur: Selv børnene er med på en Juice Kur

Juicekure er den seneste sundhedsdille, nu da juice-barer og en færdigpakkede juice kur er almindeligt tilgængelige. Man kan bestemt sige meget godt om korte (eller endda længere) juicefaster, hvor man kun drikker frisk grøntsagssaft i en periode på 3 til 15 dage

Dette gøres som regel for at detoxe eller for at behandle visse sundhedstilstande og bør kun gøres under vejledning af en sundhedspraktiserende naturlæge, hvis du har planer om at tage en længere juicefaste. Nogle mennesker drikker også grøn saft som en del af deres tilbagevendende faste programmer.

Time Magazine skrev for nylig, at selv børn hopper på juicekur vognen, og der flere virksomheder i USA der markedsfører juice kurer specielt for børn. Her i Danmark ser vi kun stadigvæk dem der er beregnet til voksne og de koster fra Kr. 995.00 og kan bland andet købes online hos Unplugged Juice

Jeg er ikke imod juicekure under de rette omstændigheder, men børn er generelt ikke de bedste kandidater, da deres kroppe har brug for de sunde fedtstoffer og proteiner, der mangler i frisk saft. Desuden behøver du ikke at bruge flere hundrede dollars på en dyr juicekur – du kan sagtens lave din egen saft hjemme for en brøkdel af prisen men så skal man også står for alt besværet selv inkl. oprydning ;o)

Min filosofi med hensyn til saft presning er at se det som en normal del af kosten, ikke en dille, du beskæftiger dig med et par gange om året. Hvis du drikker grøn saft hver dag, vil det være meget bedre for dig end en juicekur på tre dage fra tid til anden. Børn kan også nyde grøntsagssaft hver dag, enten ved at drikke den sammen med et måltid eller som mellemmåltid (helst sammen med en kilde til sunde fedtstoffer, så du sikrer, at alle de fedtopløselige næringsstoffer bliver optaget).

Men jeg må indrømme at jeg 4-6 gange om året køber en juice kur for det er bare så meget letter og så er en Juice Kur fra Unplugged Juice også koldpresset.

Fokus på grøn saft ikke frugtsaft

Det er vigtigt at forstå forskellen, for hvis din saft indeholder for meget frugt, vil den både være højere i kalorier og i sukker (fruktose). Du kan komme et æble, en kiwifrugt eller en håndfuld bær i for smagens skyld, men det meste af saften bør komme fra økologiske, grønne grøntsager – spinat, bladselleri, grønkål, bladbede, osv. Desværre får grøn saft skyld for at smage dårligt, og mange mennesker undgår den bare på grund af farven. En nyere undersøgelse fra Jamba Juice afslørede endda, at 28 procent af voksne i USA “bliver bange ved synet” af grøn saft og 32 procent sagde, at grøn saft er deres mindst foretrukne type saft. Dette negative omdømme er vedblevet på trods af, at 32 procent sagde, at grøn saft efter deres mening er det sundeste valg.

Det er måske nok noget, man skal vænne sig til, men grøn saft har faktisk en meget behagelig smag, og du kan tilpasse den, så den passer til din smag. Hvis du er nybegynder med saft presning, kan du starte med grøntsager, der har en mildere smag, såsom bladselleri og agurker. Derfra kan du arbejde dig op til rød salat, romainesalat, spinat, og bredbladet endivie, tillige med persille og koriander. Bladgrøntsager som grønkål, bladkål, mælkebøtte, og sennepsblade er ret bitre, så det er bedst at starte langsomt og blot tilføje nogle få blade ad gangen.

Hvis du gerne vil give din juice en bedre smag, især i begyndelsen, kan du også tilføje følgende:

  • Limefrugter og citroner: Du kan tilføje en halv eller hel limefrugt eller citron for hver liter saft. Du kan faktisk presse skrællen med, hvis du helst vil undgå bøvlet med at skrælle dem. Limefrugter er gode til at mildne bitterhed.
  • Tranebær: Du kan også tilføje nogle tranebær, hvis du kan lide dem. Begræns tranebærrene til godt en deciliter for hver halve liter saft.
  • Frisk ingefær: Hvis du kan lide smagen, er det en dejlig tilføjelse. Det giver din saft lidt “bid”!

Her er 3 gode tilbud jeg benytter mig af når jeg skal på juice kur.

Køb Quick Diet

Køb Beginners Diet

Køb Advanced Diet

Husk en Juice Kur fra Unplugged Juice er altid friskpresset samme dag og selvfølgelig også koldpresset.Postet by unplugged via AdSet linkbuilding network