Det kan afhjælpe dårlige knæ

Fysioterapeuter kan ofte identificere årsager til knæsmerter ud fra en biomekanisk vurdering. Derefter igangsætter de en behandling ud fra en passende fremgangsmåde, som kan omfatte træning til at berolige led eller muskler eller modarbejde de faktorer, der bidrager til problemet. En fysioterapeut vil altid tage udgangspunkt i hele kroppen. Selvom du måske mærker smerter i knæet, kan det skyldes, at du går skævt pga problemer ved fødderne. I dette tilfælde vil det ikke hjælpe at behandle direkte på knæet, da problemet ved fødderne er årsagen til smerterne. En fysioterapeut kan hjælpe med indlæg i skoene, som dermed kan gøre at man ikke længere går skævt.

 

De kan undervise i vejrtrækning teknikker

Fysioterapi omfatter også det autonome nervesystem system, der bl.a. er med til at styre vores organer. Patienter med astma eller søvnapnø kan fx undervises i vejrtrækningsøvelser hvor der fokuseres på at forbedre mobiliteten i bryst- og nakkemusklerne gennem udstrækning og styrketræning.

 

De kan lindre problemer med bækkenbunden

Man kan bruge fysioterapeutiske teknikker til at løse bækkenbundslidelser, som kan opstå efter graviditet, barsel eller mavekirurgi, og medfører efterfølgende smerter og problemer. Der findes efterhånden en lang række fysioterapeuter, der har specialiseret sig i bækkenbundsproblemer og som man man opsøge såfremt man har disse problemer.

 

De kan lindre kroniske smerter

Afhængigt af årsagen til de kroniske smerter kan et træningsprogram fra en fysioterapeut lindre smerterne ved at styrke de muskler, der omgiver de smertefulde led og muskler. En dansk undersøgelse af kvinder med knogleskørhed fandt, at patienter brugte betydeligt mindre smertestillende medicin og rapporterede om forbedret livskvalitet efter blot 10 uger trænings med en fysioterapeut, hvor fokus lå på at forbedre balancen og stabilisere rygsøjlen.

Ligesom der er nogle fysioterapeuter, der har specialiseret sig i bækkenbunden, er der også mange fysioterapeuter, der har speciale i kroniske og uforklarlige smerter. Disse fysioterapeuter vil kunne hjælpe med at få nervesystemet til at slappe af, så man ikke oplever disse smerter så intense.

 

Hvordan foregår det hos en fysioterapeut

Efter at fysioterapeuten har undersøgt dig grundigt og fundet frem til problemet, vil du i de fleste tilfælde få nogle træningsøvelser, du skal lave derhjemme. Disse øvelser kan være en kombination af udstrækning og styrkeorienterede øvelser, som alle kan laves derhjemme med få hjælpemidler.  Behandlingen hos fysioterapeuten kan også bestå af forskellige former for massage for at løsne op i musklerne. Det kan også bestå af akupunktur, eller man kan blive tapet ind, så ledet holdes i en bestemt stilling. Man må forvente, at smerterne ikke forsvinder lige med det samme men kræver, at man er omhyggelig med at få lavet sine øvelser, som fysioterapeuten anbefaler. Hvis man ind imellem får lyst til at springe sine øvelser over eller ikke gider at lave dem, vil behandlingstiden være væsentlig længere og man kan risikere at det ikke giver den ønskede effekt.

 Postet by ag via AdSet linkbuilding network