Vi lever i et moderne forbrugersamfund, hvor vi er vant til at købe og smide ud. Når der går noget boliginteriør i stykker – f.eks. en kontorstol, er vi vant til blot at købe en ny. Men er det egentlige det rigtige at gøre? Burde vi i realiteten ikke prøve at opsøge andre muligheder – og droppe vores foredomme og forestillinger?

Det synes jeg!

… lad os se på, hvorfor vi bør revurdere vores indstilling til at købe brugt.

”Brugt er slidt.. og ikke moderne”.

Wrong!

Vi køber og smider ud. Hele tiden. Og fordi at vores forbrug går så stærkt, findes der mange forskellige steder, hvor du kan købe brugte møbler – som endda, ligner dem, som der står i butikkerne. Det er altså en skrøne, at det behøver at være slidt – og være umoderne, for at være brugt. Sådan hænger det heldigvis ikke sammen.

Og faktisk er der mange forskellige steder, hvor du både kan købe brugte kontorstole, hæve-sænke-skriveborde, og andre former for brugte kontormøbler. Blandt andet hos 3R Kontor, som er en århusiansk virksomhed, som har specialiseret sig i at handle med brugte kontormøbler. De opkøber ofte domiciler eller andre store partier af ens kontormøbler. På grund af de store mængder, kan de opkøbe de brugte kontormøbler billigt – og sælge videre, til en brøkdel af nypriserne!

Brugte kontorstole – dérfor.

Lad os tage udgangspunkt i kontorstolene.

En ny kontorstol – der er ergonomisk og efterlever alle krav og vilkår til et godt arbejdsmiljø, koster nemt 3-4.000 kroner fra ny. Ofte vil du kunne finde dén kontorstol, som koster 4.000 kroner i nypris, til 1.000 – 2.000 kroner hos en brugtmøbels-forhandler. Altså en væsentlig besparelse. Nogle gange kan du spare op mod 60% af prisen: uden at der er gået på kompromis med kvaliteten (hvor møblet faktisk kan gå for, at være nyt – hvis man ikke kigger grundigt efter).

Der er altså ret store besparelser at hente.

… meeen, der er naturligvis også andre grunde til, at købe en brugt kontorstol, fremfor en ny kontorstol.

Udover at du sparer penge, så gør du også meget godt for miljøet. Det er ikke ”bare” en kontorstol – det er et produkt, som kræver mange ressourcer at lave, som indeholder mange forskellige dele, som ofte kommer fra mange forskellige dele af landet/verden. Der bliver brugt usædvanligt mange tons af CO2, blot på at lave kontorstole.

Vær med til at sende et godt signal til omverdenen. Et signal om, at du – I – går op i den verden, som vi lever i. At du er socialt bevidst – og at du går ind for at genbruge der, hvor det giver mening.

.. jo flere mennesker der går op i dét, jo bedre en verden vil vi få. Det er der absolut ikke nogen tvivl om.

God fornøjelse med jagten på brugte kontormøbler!

Postet af CasperJensenDK via AdSet.