Når man køber brugt bil skal man i den grad være opmærksom på, at man ikke får købt katten i sækken. Der er så mange forskellige ting at tage højde- og forbehold for, i forbindelse med køb af bil. Grunden til dette er, at det ofte er en dyr fornøjelse at købe bil – dette være sig uanset om det er ny eller brugt. Dertil kommer der af og til, hvis bilen ikke er helt fit-for-fight, dyre værkstedsregninger. Disse vil alle bilejere (også kommende) gerne slippe for.

Når man køber brugt ved forhandler

… har man garanti. Dette er et af de absolut mest sælgende punkter i forhold til at skulle købe en ny brugt bil hos en forhandler. I stort set alle tilfælde ser man at bilerne hos en forhandler er dyrere end hvis man handler med en privatperson. Dette er blandt andet fordi, at bilen har gennemgået et større servicetjek i forbindelse med, at forhandleren har taget den ind. Endvidere står de for en større klargøring af bilen, som selvfølgelig også koster både arbejdstid og penge. Det positive ved at handle ved en forhandler eller brugtbilshus er, at bilerne ofte i en langt bedre stand end tilsvarende modeller, som man kan købe ude ved en privat. Dette betyder dog ikke, at man ikke kan være uheldig – det kan ske for alle.

Mange brugtbilsforhandlere udvælger meget nøje bilerne, de vil have ind i deres sortiment. Der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed.

Køb brugt bil ved private

Når man køber brugt bil som privatperson, hos en anden privat, er der en lang række faldgruber man skal være opmærksom på. Først og fremmest er der ingen, slet ingen, garanti på bilen. Af samme årsag skal man være ekstremt grundig med sin gennemgang af denne, for at finde eventuelle fejl og mangler, som ikke på forhånd er oplyst (eller kendt) af sælger. En god ide kan derfor være at bruge de penge det koster, at køre forbi en FDM-godkendt synshal. Prisen er i omegnen af 3.000 kr. (800,- kr. mindre for medlemmer af fdm). Men disse penge kan vise sig, at være rigtig godt givet ud. Bil bliver grundigt gennemgået, faktisk varer sådan et tjek hele tre timer, og der er kontrol af 150 kritiske punkter på bilen. Derudover skal man være opmærksom på om sælgeren rent faktisk taler sandt, hvad angår bilen. Der kan være nogle mennesker som ikke går ret meget op i sandheden, og bare skal have solgt bilen. Tjek gerne om servicebogen af udfyldt helt, delvist – eller slet ikke. Ligeledes er det værd at bide mærke i, om det er autoriserede værksteder, som har foretaget service, såfremt dette står i bogen.

Har du læst ovenstående, så håber bør du være klædt bedre på til næste gang du skal købe ny brugt bil.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network